Best of America Centrala, 18 zile - martie 2018 - ultimul loc disponibil

Eturia iti propune o vacanta de neuitat in cele mai frumoase si spectaculoase tari din America Centrala: El Salvador, Honduras, Nicaragua si Costa Rica. Te invitam sa vizitezi locuri naturale spectaculoase, precum faimosul vulcan Arenal, sa te plimbi in natura, admirand peisajele si padurile tropicale sau sa vizitezi orase vechi coloniale, precum Granada sau Leon. Vei avea parte de aventura, de istorie, cultura, vei vizita foste capitale mayase, vei admira peisaje tropicale unice si te vei relaxa pe plajele insorite din Tamarindo.

Itinerar:

 • Ziua 01
  SOSIRE IN SAN JOSE, COSTA RICA
  La sosire in San Jose vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.
 • Ziua 02
  SAN JOSE - POAS - GRADINILE LA PAZ - SAN JOSE
  Vei pleca intr-un tur in care, pentru a simti adevarata esenta a ceea ce inseamna Costa Rica, vei servi micul dejun la o cafenea locala si vei vizita o plantatie de cafea, unde vei afla cateva dintre secretele cafelei costaricane. Urmatoarea oprire va fi la Vulcanul Poas, unul din cei noua vulcani activi din Costa Rica. Vei mai vizita gradinile cascadelor La Paz, iar ghidul te va conduce la observatorul fluturilor, apoi la gradina pasarilor colibri. Dupa incheierea turului, te vei intoarce la hotel.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 03
  SAN JOSE, COSTA RICA - SAN PEDRO SULA - COPAN, HONDURAS
  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din San Jose. Zbor international San Jose - San Pedro Sula. La sosirea pe aeroportul din San Pedro Sula vei fi transferat la hotel in Copan.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 04
  COPÁN - SITUL ARHEOLOGIC COPÁN - PARCUL PASARILOR - COPÁN
  Vei vizita situl arheologic de la Copan - fosta capitala mayasa intre 400 si 800 e.n., unul dintre cele mai mari si mai impresionante dintre centrele Maya descoperite pana acum. Vei vizita muzeul si tunelurile de aici. Vei vizita Macaw Mountain Bird Park & Nature Reserve, un parc special amenajat si dedicat ocrotirii pasarilor tropicale. Vei putea face un tur al acestui parc; aici vei putea vedea si interactiona cu papagalii Macaw.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 05
  COPÁN, HONDURAS - EL FLORIDO - LACUL COATEPEQUE - SUCHITOTO, EL SALVADOR
  Astazi vei pleca din Honduras spre El Salvador si vei traversa granita cu Guatemala prin El Florido, dupa care vei intra pe teritoriul tarii El Salvador. In drum spre destinatia finala de astazi - Suchitoto - vei trece pe langa lacul Coatepeque si vei admira privelisti extraordinare.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 06
  SUCHITOTO - JOYA CEREN - LACUL SUCHITLAN - SUCHITOTO
  Vei vizita situl arheologic precolumbian Joya de Ceren, listat in patrimoniul mondial UNESCO din anul 1993. Acesta este de fapt un sat maias acoperit in intregime de cenusa vulcanica si extrem de bine conservat. Vei face un tur al orasului Suchitoto, oras bogat in traditii si cultura, cu peisaje naturale inconjuratoare superbe si monumente deosebite din punct de vedere arhitectural. Vei vizita biserica coloniala Santa Lucia, ce dateaza din secolul al XVII-lea si muzeul Alejandro Cotto. Vei face o croaziera pe lacul Suchitlan pana la insula Pasarilor. Odata ajuns pe Insula Pasarilor, vei putea admira o varietate larga de pasari locale si te vei plimba prin natura salbatica.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 07
  SUCHITOTO, EL SALVADOR - EL ESPINO - SOMOTO, NICARAGUA
  Astazi vei pleca spre Nicaragua, trecand granita prin El Espino. Vei fi cazat in orasul Somoto.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 08
  SOMOTO - CANIONUL SOMOTO - LEON
  Vei pleca spre orasul colonial, Leon. Vei traversa pe jos si cu barca Canionul Somoto - unul din cele mai impresionante spectacole naturale din Nicaragua si vei admira peisaje spectaculoase.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 09
  LEON
  Vei face un tur de oras in Leon, tur in care vei vizita catedrala orasului - La Asuncion, cea mai mare din America Centrala, care adaposteste mormantul poetului national si din turnul careia vei putea admira panorama superba a orasului. Vei merge la Casa Memoriala Ruben Dario si la Muzeul de Arta Ortiz Gurdian, ce expune o galerie impresionanta de picturi europene si latino-americane. Un aspect interesant in Leon sunt picturile murale de pe zidurile caselor, picturi cu tenta revolutionara realizate in timpul razboiului civil.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 10
  LEON - MASAYA - GRANADA
  Vei pleca spre Granada, iar pe traseu te opresti in Parcul National Masaya, unul din cele mai frumoase si mai interesante parcuri nationale. Pe traseu vei vizita Piata Traditionala din Masaya, de unde vei putea achizitiona obiecte de artizanat lucrate chiar de localnici.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 11
  GRANADA - OMETEPE - GRANADA
  Vei pleca intr-o excursie pe Insula Ometepe, situata in mijlocul Lacului Nicaragua. Prima oprire va fi la Muzeul Numismatic si Precolumbian, apoi vei pleca spre rezervatia naturala Charco Verde; dupa vizita la Ojo de Agua vei vizita orasul Atagracia unde vei admira ceramica precolumbiana. Seara te vei intoarce in Granada.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 12
  GRANADA, NICARAGUA - PENAS BLANCAS - TAMARINDO, COSTA RICA
  Astazi vei fi transferat la punctul de trecere a frontierei in Costa Rica, Penas Blancas. De aici vei fi preluat de reprezentantii din Costa Rica si transferat in Tamarindo.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 13
  TAMARINDO
  Astazi te vei bucura de o zi libera pe coasta orasului Tamarindo. Tamarindo este cea mai dezvoltata zona de plaja din peninsula Nicoya si unul din cele mai renumite locuri din Costa Rica pentru iubitorii de surf. Tamarindo ofera unele dintre cele mai bune restaurante din Costa Rica, o gama larga de sporturi nautice si o viata de noapte vibranta si activa.
  Regim mese - All Inclusive
 • Ziua 14
  TAMARINDO - LA FORTUNA
  Astazi vei fi transferat catre La Fortuna, orasul de la poalele faimosului vulcan Arenal.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 15
  LA FORTUNA - VULCANUL ARENAL - LA FORTUNA
  Vei face o excursie in Parcul National Arenal Volcano, o oportunitate de a admira din apropiere maretia acestui vulcan. La poalele vulcanului se intinde frumosul lac Arenal, parte a parcului national. Vei face un tur la podurile suspendate Arenal, care te vor purta la inaltimea coroanelor copacilor, in inima padurii tropicale. Este o ocazie deosebita pentru a admira flora si fauna regiunii si a fotografia peisaje de neuitat.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 16
  LA FORTUNA - MONTEVERDE
  Vei pleca spre satucul Monteverde, fondat de quakersii care au emigrat din USA in timpul razboiului cu Vietnam la mijlocul secolului al XX-lea. Acestia au ales Costa Rica deoarece imparteau valorile pacifiste ale tarii. Vei vizita Rezervatia Monteverde, insotit de un ghid naturalist, vei afla mai multe despre flora si fauna acestei regiuni. In rezervatie traiesc peste 890 specii de pasari, dintre care 258 endemice. Aici poti intalni si specii spectaculoase precum Trogon-ul portocaliu, colibri-ul verde, pasarile Quetzals sau papagalii Scarlet Macaws, protejati in toate rezervatiile si parcurile naturale de pe teritoriul tarii.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 17
  PLECARE DIN MONTEVERDE
  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din San Jose.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 18
  SOSIRE IN BUCURESTI

Optiune STANDARD

Categoria cazarilor Standard inglobeaza hoteluri de nivel mediu, cotate cu 3* si care ofera facilitati simple, limitate, dar de buna calitate

Locatie Hotel   Tip camera Mese
San Jose Tryp By Wyndham San Jose Sabana 3* Standard Room vezi itinerar
Copan Marina Copan 4* Standard Room vezi itinerar
Suchitoto El Tejado 3* Standard Room vezi itinerar
Somoto El Rosario 3* Standard Room vezi itinerar
Leon Azul 3* Standard Room vezi itinerar
Granada Los Chilamates 4* Standard Room vezi itinerar
Tamarindo Occidental Tamarindo 4* Standard Room vezi itinerar
La Fortuna Linda Vista Del Norte 3* Junior Suite vezi itinerar
Monteverde El Establo lodge Standard Room vezi itinerar

Termene & conditii de plata:

Note:

Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla

Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Tariful de lista este orientativ, fiind calculat la cea mai mica cotatie furnizata de catre parteneri la data realizarii ofertei.

Tarifele pot suferi modificari importante in sezonul de varf precum si in perioada sarbatorilor de iarna, a sarbatorilor pascale si a altor sarbatori nationale sau festivaluri locale.

Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

Discounturi

La aceasta vacanta nu se aplica discount de tip Early Booking!

Orar zbor

Plecare Bucuresti 01.03.2018, ora 06:55; Sosire Paris 01.03.2018, ora 09:05; Air France; durata 3:10
Plecare Paris 01.03.2018, ora 13:25; Sosire San Jose 01.03.2018, ora 17:55; Air France; durata 11:30
Plecare San Jose 03.03.2018 ora 12:30; Sosire San Pedro Sula ora 14:52; Avianca Costa Rica; durata 02:22
Plecare San Jose 17.03.2018, ora 20:15; Sosire Paris 18.03.2018, ora 13:30; Air France; durata 10:15
Plecare Paris 18.03.2018, ora 18:15; Sosire Bucuresti 18.03.2018, ora 22:05; Air France; durata 2:50
Solicita oferta
Discuta cu un specialist
Specialist Costa Rica

RALUCA

031.9998

office@eturia.ro