Circuit Costa Rica & Cuba, 16 zile - ianuarie 2017

Eturia te invita intr-un circuit inedit, un circuit in care vei descoperi Costa Rica si Cuba, doua dintre cele mai fascinante destinatii latino-americane. Vei porni din capitala San Jose de unde vei explora cascadele La Paz dar si Vulcanul Poas, Delta Tortuguero unde pot fi admirati caimani, testoase si o mare diversitate de pasari, Vulcanul Arenal cu spectacolul rocilor incadescente si Rezervatia Naturala Monteverde. Vei vizita cel mai frumos parc national - Manuel Antonio, unde plajele cu nisip alb fin se imbina armonios cu jungla, vei face un Crocodile safari pe Raul Tarcoles si te vei relaxa pe frumoasele plaje din provincia Guanacaste. Vei calatori apoi spre Cuba unde te vei putea plimba pe minunatele stradute ale capitalei Havana, vei admira arhitectura coloniala dar si masinile de epoca, vei putea savura aroma trabucurilor si gustul romului autentic; in final te vei relaxa pe minunatele plaje din Cayo Santa Maria.

Itinerar:

 • Ziua 01
  SOSIRE IN SAN JOSE

 • Ziua 02
  SAN JOSE - POAS - LA PAZ - SAN JOSE

  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 03
  SAN JOSE - TORTUGUERO
  La bordul unei barci traditionale vei explora canalale din Parcul National Tortuguero. Vei putea admira specii de pasari precum tucanul, maimute si caimani. Vei vizita Pueblo de Tortuguero, unde se gaseste Centrul de conservare al testoaselor cat si celebra plaja Tortuguero. Aflata la Marea Caraibilor si plaja are o lungime de 35.4 km iar in luna octombrie se estimeaza ca 3000-3500 de mici testoase incearca sa ajunga in mare. Desi plaja are o latime de numai 30-50 m acest drum dureaza circa 30 min timp in care sunt expuse atat pradatorilor terestri cat si pasarilor. Se estimeaza ca doar 1% din ele ajung cu bine la destinatie.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 04
  SAN JOSE - ARENAL
  Vei naviga pe canalele Parcului National Tortuguero (tur de o zi) si vei avea ocazia sa descoperi diversitatea ecosistemelor de aici, numeroasele specii de pasari, crustacee, reptile si mamifere, intre care specii pe cale de disparitie precum lamantinul oriental sau pestele fosila Gaspar. Situat in zona de nord a statului Costa Rica, in Provincia Limon, Tortuguero (Taramul broastelor testoase) este punct de plecare pentru vizitarea parcului national cu acelasi nume. In Tortuguero exista doua statiuni de cercetare stiintifica, Cano Palma si John H. Phipps, care se ocupa cu cercetarea si conservarea faunei locale, in special a broastelor testoase. Mica localitate, la care se poate ajunge doar cu vaporul sau cu avionul, isi asigura existenta in principal din ecoturism. Vei fi transferat de la hotelul din San Jose catre Arenal, pe un traseu deosebit de spectaculos, cu o durata de aproximativ 3 ore si jumatate.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 05
  ARENAL

  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 06
  ARENAL - MANUEL ANTONIO
  Vei fi transferat din Arenal catre Manuel Antonio, traversand o zona deosebit de spectaculoasa. Vei vizita Parcul National Carara. Acesta este unic intrucat ecosistemele Amazonian si Mezoamerican se unesc si formeaza o rezervatie biologica distincta unde climatul uscat al Pacificului de Nord intalneste climatul umed al Costei de Sud.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 07
  MANUEL ANTONIO
  Vei face un tur de aproximativ doua ore in arealul raului Tarcoles, unul dintre cele 4 rauri care se varsa in Golful Nicoya din Oceanul Pacific. Aici poti observa  crocodili si iguane dar si peste 120 de specii diferite de pasari. Ghizi specializati va vor informa asupra diverselor aspecte ecologice ale acestui minunat refugiu natural.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 08
  MANUEL ANTONIO

  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 09
  SAN JOSE - HAVANA
  Ti se va asigura transferul de la hotelul din Manuel Antonio, la aeroportul din San Jose. Zbor international San Jose - Havana.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 10
  HAVANA

  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 11
  HAVANA
  Vei face un tur tematic dedicat memoriei lui Ernest Hemingway. Vei pleca spre San Francisco de Paula la domeniul Finca la Vigia, unde a locuit candva scriitorul, dupa care vei vizita muzeul unde este expus bustul lui Hemingway la Cojimar. Drumul continua catre Hotel Ambos Mundos (Habana Vieja) unde vei vizita camera-muzeu de la etajul 5 locul in care scriitorul american a inceput sa scrie romanul Pentru cine bat clopotele.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 12
  HAVANA – CIENFUEGOS - TRINIDAD
  Vei fi transferat din Havana la Cienfuegos. In Cienfuegos vei face un tur panoramic orasului cunoscut in trecut ca destinatie a piratilor si corsarilor. Aici vei trece pe langa adevarate comori arhitecturale pastrate din timpul colonizarii, cum ar fi Castelul Jagua, Parcul Marti, Teatrul Tomas Terry si Catedrala Purisima Concepcion. Interesant este ca o mare parte din locuitorii sai sunt de origine franceza, emigranti din Louisiana, asadar multe strazi poarta inca nume frantuzesti. Vei fi transferat in Trinidad.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 13
  TRINIDAD - CAYO SANTA MARIA
  Vei face un tur in Trinidad, oras inclus in patrimoniul UNESCO. Vei avea ocazia sa vizitezi Palatul Cantero, piatetele inconjurate de case coloniale, care conserva stilul secolelor XVIII – XIX atat in interior cat si in exterior. Vei fi transferat din Trinidad spre Cayo Santa Maria.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 14
  CAYO SANTA MARIA
  Vei avea aceasta zi la dispozitie pentru a te bucura de plaja sau pentru a aborda diverse activitati optionale.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 15
  PLECARE DIN CAYO SANTA MARIA

  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 16
  SOSIRE IN BUICURESTI

Termene & conditii de plata:

Note:

Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur, cazare in camera dubla

Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

Discounturi

Reducerile se calculeaza in functie de data plecarii astfel:

Rezervare peste 8 luni inainte - 5% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 7 luni inainte - 4% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 6 luni inainte - 3% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 5 luni inainte - 2% din tariful pachetului de vacanta

Reduceri dedicate membrilor Clubului

pentru membrii Silver: 2% din tariful total al pachetului

pentru membrii Gold: 3% din tariful total al pachetului

pentru membrii Platinum: 4% din tariful total al pachetului

Nota: Aceste discounturi nu se cumuleaza cu alte promotii speciale.

Orar zbor

Plecare Bucuresti, 21.01.2017, ora 06:55; Sosire Paris, ora 09:05; Air France;
Plecare Paris, 21.01.2017, ora 13:45; Sosire San Jose, ora 18:15; Air France;
Plecare San Jose, 29.01.2017, ora 12:30, Sosire Havana, ora 16:00, Cubana;
Plecare Havana, 04.02.2017, ora 23:40; Sosire Paris 05.02.2017, ora 14:25, Air France;
Plecare Paris, 05.02.2017, ora 18:15; Sosire Bucuresti, ora 22:05; Air France.
Solicita oferta
Discuta cu un specialist
Specialist Costa Rica

031.9998

office@eturia.ro