Circuit de grup Grand Tour of Central America - Aprilie 2014

Eturia iti propune o incursiune in cele mai importante tari ale Americii Centrale, unde veti vizita cele mai importante atractii turistice ale acestora: Ciudad de Mexico una dintre cele mai vaste si cosmopolite metropole ale lumii; Ciudad de Guatemala - capitala inconjurata pe toate laturile de munti si vulcani; Parcul National Tikal - unul dintre siturile arheologice majore ale civilizatiei maya; Lacul Atitlan - format prin colectarea apelor intr-o enorma caldare vulcanica acum aproximativ 84.000 de ani; Vulcanul Poas - care are unul dintre cele mai mari cratere active din lume; Gradinile Cascadelor La Paz - un teritoriu ca de basm, o rezervatie naturala incarcata de exotism unde vei putea privi flora si fauna spectaculoase ale regiunii; Parcul National Arenal - ce include si vulcanul Arenal care erupe aproape zilnic, eruptii de mica intensitate; Parcul National Manuel Antonio - ce adopesteste o combinatie incantatoare de paduri topicale, plaje ale si recifuri de corali; Ciudad de Panama - un oras modern si centru comercial care se intinde de-a lungul coastei Pacificului si care include si Canalul Panama, considerat a opta minune a lumii moderne.

Itinerar:

 • Ziua 01
  SOSIRE IN CIUDAD DE MEXICO
  La sosire pe aeroportul din Ciudad de Mexico vei fi transferat la hotel.
 • Ziua 02
  CIUDAD DE MEXICO
  Vei face un tur de jumatate de zi al orasului Ciudad de Mexico. Turul incepe in piata principala unde vei admira cateva palate coloniale printre care Palacio Nacional, apoi Catedrala Metropolitana si alte cateva bijuterii arhitectonice. Vei vizita piata de obiecte artizanale si vei face o plimbare pe bulevardul Paseo de la Reforma, construit in scurta domnie a Imparatului Maximilian, cu scopul de a lega piata principala de castelul sau din Chapultepec. Turul se va incheia cu Muzeul de Antropologie.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 03
  CIUDAD DE MEXICO - ATITLAN
  Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroport in Ciudad de Mexico. Zbor international Ciudad de Mexico - Ciudad de Guatemala.
  Regim mese - Pranz
 • Ziua 04
  LACUL ATITLAN

  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 05
  LACUL ATITLAN - ANTIGUA
  Dimineata vei fi transferat in Antigua.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 06
  ANTIGUA
  Astazi vei avea o zi libera in Antigua, care prin arhitectura sa coloniala este in sine ca un muzeu in aer liber; Parcul Central este inima orasului, iar fantana arteziana de aici este un loc popular de intalnire pentru locuitori.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 07
  ANTIGUA - TIKAL
  Zbor intern Ciuda de Guatemala - Flores.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 08
  TIKAL - CIUDAD DE GUATEMALA
  Zbor intern Flores - Ciuda de Guatemala. Dupa sosirea in Ciudad de Guatemala vei fi intampinat de reprezentantul local si transferat la hotel. In turul panoramic al orasului Ciudad de Guatemala vei cunoaste principalele atractii ale orasului: Piata Constitutiei, Palatul National, Catedrala, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias si monumentele si arhitectura din Sexta Avenida, Avenida de la Reforma, Avenida de las Americas, La Canada.
  Regim mese - Pranz
 • Ziua 09
  CIUDAD DE GUATEMALA - LEON
  Transfer de la hotel la aeroport in Ciudad de Guatemala. Zbor international Ciudad de Guatemala - Managua. Vei fi transferat din Managua spre orasul León. Vei face un tur in orasul Leon pentru a vedea principalele biserici, inclusiv catedrala monumentala, cea mai mare din America Centrala, situata in piata principala. Vei vedea, de asemenea, colivia lui Ruben Dario, galeria de arta "Ortiz Gurdian" si hotelul "El Convento" si arhitectura sa coloniala. In timpul turului vei ajunge sa vezi picturile murale istorice ale orasului si sa ințelegi rolul jucat de Leon in dezvoltarea sociala, economica si politica din Nicaragua.
  Regim mese - Pranz
 • Ziua 10
  LEON - GRANADA
  Vei vizita parcul national ce include un lac vulcanic cunoscut ca “Laguna Masaya”. La sosire vei putea vizualiza toate influentele care au avut loc din cauza activitatilor vulcanice din zona. La 10 minute de la intrare se afla muzeul, unde vei vedea macheta parcului si picturi cu artisti din Nicaragua care au legatura cu istoria vulcanului. Vei invata despre placile tectonice, regiunile vulcanice ale planetei si despre fauna si flora acestei regiuni. Vei continua vizita pana la craterul Santiago, unde vei face cativa pasi prin imprejurimi. Doar la 15 minute distanta de Parcul National, vei vizita o piata locala de mestesuguri ceramice, hamacuri si suveniruri din lemn si piele. Vei fi transferat din Leon la Granada. Vei face un tur de oras in Granada unde vei putea admira arhitectura coloniala a orasului ce contine elemente stilistice de influenta andaluza. Vei face o plimbare relaxanta cu barca pe Lacul Nicaragua. Pot fi admirate cateva din insulele formate din activitatea vulcanului Mombacho aflat in apropiere.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 11
  GRANADA - INSULA OMETEPE - GRANADA
  Vei fi transferat catre portul San Jorge pentru a lua ferry-ul spre insula Ometepe. Ometepe este cea mai mare insula vulcanica aflata intr-un lac cu apa dulce. Acesta se afla in lacul Ometepe, al doilea cel mai mare lac din America Latina. Vei ajunge in orasul principal din insula, Moyogalpa si vei continua calatoria, trecand pe langa sate autentice si peisaje pitoresti care iti vor aminti de Evul Mediu. Dupa amiaza te vei intoarce la hotel in Granada.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 12
  GRANADA - PEÑAS BLANCAS - ARENAL
  Astazi vei fi transferat la punctul de trecere a frontierei in Costa Rica, Penas Blancas. De aici vei fi preluat de reprezentantii din Costa Rica si transferat in Arenal.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 13
  ARENAL
  Vei face o excursie in Parcul National Arenal Volcano, o oportunitate de a admira din apropiere maretia acestui vulcan. La poalele vulcanului se intinde frumosul lac Arenal, parte a parcului national.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 14
  ARENAL - MANUEL ANTONIO
  Vei fi transferat din Arenal catre Manuel Antonio, traversand o zona deosebit de spectaculoasa.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 15
  MANUEL ANTONIO
  Vei face un tur in Parcul National Manuel Antonio in care vei trai experienta unica de a pasi doar cativa metri pentru a ajunge de pe plaja in jungla. Peisajele naturale includ mlastini, formatiuni de mangrove si lagune iar diversitatea floristica si faunistica este una remarcabila, cuprinzand 109 specii de mamifere si 184 de specii de pasari. Vei observa diverse specii de pasari si mamifere explorand potecile inguste ale junglei iar in final te vei relaxa pe una din cele mai frumoase plaje ale zonei - Panama Beach.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 16
  MANUEL ANTONIO
  Ziua de astazi este dedicata plajei. Vei petrece ziua intr-un mod cat se poate de relaxant, bucurandu-te de atingerea fina a nisipului alb, precum si a apei limpezi, de un albastru fermecator. Pentru turistii energici, care nu agreeaza in totalitate relaxarea pe plaja sau la piscina hotelului, exista optiuni multiple pentru tururi si vizite in cadrul parcului national.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 17
  MANUEL ANTONIO - SAN JOSE
  Vei participa la un spectaculos jungle crocodile safari de circa 2 ore. Turul adventure te va purta pe Raul Grande de Tarcoles pana in inima teritoriului crocodililor. Crocodile Safari este o inedita ocazie de a observa reptile cu dimensiuni impresionante in habitatul lor si pentru a admira diverse specii de pasari. Vei fi transferat din Manuel Antonio in San Jose.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 18
  SAN JOSE

  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 19
  SAN JOSE - CIUDAD DE PANAMA
  Vei fi transferat cu o ambarcatiune motorizata la aerodrom. Zbor international San Jose - Ciudad de Panama. La sosire pe aeroportul din Ciudad de Panama, vei fi intampinat de reprezentantul local si transferat la hotel.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 20
  PANAMA CITY
  Astazi vei vizita situl Vechiului Oras, vei urca in turnul Catedralei Metropolitane, care ofera o panorama superba pentru fotografii, dupa care te vei indrepta spre Casco Viejo, care dateaza din anii 1600. Ghidul va povesti evenimentele istorice care au marcat orasul si intreaga tara. Turul de oras se incheie cu o vizita la Muzeul Canalului Panama.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 21
  PANAMA CITY
  Ziua de astazi o ai la dispozitie; poti explora pe cont propriu orasul, iti poti aloca timp pentru shopping sau poti alege un tur optional.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 22
  PLECARE DIN PANAMA CITY
  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Ciudad de Panama.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 23
  SOSIRE IN BUCURESTI

Optiune CONFORT

Categoria cazarilor Confort inglobeaza hoteluri cu un standard ridicat, care ofera o gama larga de facilitati si servicii (4* si boutique)

Locatie Hotel   Tip camera Mese
Ciudad de Mexico Nh Centro Historico 4* Standard Room vezi itinerar
Lacul Atitlan Dos Mundos 4* Standard Room vezi itinerar
Antigua Meson De Maria 4* Standard Room vezi itinerar
Tikal Villa Maya 3* Standard Room vezi itinerar
Ciudad de Guatemala Biltmore Express 4* Standard Room vezi itinerar
Leon El Convento 3* Standard Room vezi itinerar
Granada Plaza Colon 4* Standard Room vezi itinerar
Arenal Los Lagos 4* Superior Room vezi itinerar
Manuel Antonio Parador 4* Garden View Room vezi itinerar
San Jose Barcelo Palacio 4* Standard Room vezi itinerar
Ciudad de Panama The Saba By Hospitality 4* Standard Room vezi itinerar

Termene & conditii de plata:

Note:

Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur, cazare in camera dubla

Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

Discounturi

Reducerile se calculeaza in functie de data plecarii astfel:

Rezervare peste 8 luni inainte - 5% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 7 luni inainte - 4% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 6 luni inainte - 3% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 5 luni inainte - 2% din tariful pachetului de vacanta

Reduceri dedicate membrilor Clubului

pentru membrii Silver: 2% din tariful total al pachetului

pentru membrii Gold: 3% din tariful total al pachetului

pentru membrii Platinum: 4% din tariful total al pachetului

Nota: Aceste discounturi nu se cumuleaza cu alte promotii speciale.

Orar zbor

Plecare Bucuresti 23.04.2014, ora 07:10; Sosire Amsterdam 23.04.2014, ora 09:00; KLM, durata 2:50
Plecare Amsterdam 23.04.2014, ora 14:30; Sosire Mexic City 23.04.2014, ora 18:50, KLM, durata 11:20
Plecare Ciudad de Mexico 25.04.2014, ora 10:54; Sosire Guatemala City 25.04.2014, ora 11:57, Aeromexico, durata 1:03
Plecare Guatemala City 01.05.2014, ora 6:54; Sosire Managua 15.05.2014, ora 08:20, Copa Airlines, durata 1:26
Plecare San Jose 11.05.2014, ora 18:04; Sosire Ciudad de Panama 11.05.2014, ora 20:20, Copa Airlines, durata 1:16
Plecare Ciudad de Panama 14.05.2014, ora 19:10; Sosire Amsterdam 15.05.2014, ora 12:30, KLM , durata 10:20
Plecare Amsterdam 15.05.2014, ora 20:45; Sosire Bucuresti 16.05.2014, ora 00:25, KLM, durata 2:45
Solicita oferta
Discuta cu un specialist
Specialist Costa Rica

RALUCA

031.9998

office@eturia.ro