Discover Panama & Costa Rica, 14 zile - iulie 2019 - recomandat de Razvan Pascu

In aceasta vacanta vei descoperi doua dintre cele mai frumoase tari ale continentului latino-american, Panama si Costa Rica. Este o onoare si o bucurie pentru Eturia sa aiba in portofoliu acest circuit premium-adventure. Te vei bucura de peisaje senzationale ce includ plaje cu nisip fin, jungle tropicale, vulcani, cascade uimitoare, dar si orase vibrante, toate descoperite prin intermediul unor tururi spectaculoase si inedite. Intai vei explora Miami-ul Americii Centrale - Panama City, un oras in egala masura modern si colonial, dupa care te vei aventura in paradisul ecologic al unei tari unice, Costa Rica, vizitand zone naturale si parcuri nationale cu o fauna si o flora de o diversitate surprinzatoare, precum regiunea Vulcanului Poas, Gradinile La Paz, Tortuguero, Parcul National Vulcanul Arenal, pentru ca in final sa te relaxezi pe superbele plaje tropicale ale Parcului National Manuel Antonio.

Itinerar:

 • Ziua 01
  SOSIRE IN PLAYA BONITA - 22.07.2019
  Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international. Transfer de la aeroportul din Ciudad de Panama la hotel in Playa Bonita.
  Regim mese - Cina
 • Ziua 02
  PLAYA BONITA - CANALUL PANAMA - PLAYA BONITA - 23.07.2019
  Vei face o vizita la Canalul Panama, o experienta unica ce te va pune fata in fata cu o adevarata megastructura, una dintre cele mai impresionante constructii ale lumii. Proiectul a demarat in 1880 sub conducere franceza, fiind finalizat in anul 1914 de catre Statele Unite. Durata turului va fi de aproximativ 6 ore. Vei tranzita canalul din zona numita Gaillard Cut catre Pedro Miguel Locks (13 km) si vom vedea si noul pod peste canal (Centennial Bridge). Dupa ce vasul va ajunge in zona Pedro Miguel Locks acesta va cobori 9 metri pentru a ajunge la nivelul Lacului Miraflores, construit artificial, si mai apoi va ajunge in apele Oceanului Pacific, coborand de asemenea 2 trepte (18 m). Vei trece pe sub Podul celor 2 Americi si vei avea astfel sansa de a admira Golful Panama si panorama orasului
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 03
  PLAYA BONITA - PANAMA CITY - PLAYA BONITA - 24.07.2019
  Vei face un tur al partii vechi a orasului Panama City si vei vizita unele dintre cele mai interesante obiective turistice de aici: ruinele vechiului oras fondat de spanioli in secolul al XVI-lea, zona “Casco Antiguo”, construita in 1673 si plina de cladiri cu o arhitectura coloniala mixta (stil italian, francez si spaniol), cateva parcuri si piatete, dar si biserica in care se afla Altarul de Aur, care a supravietuit distrugerii piratului Morgan. Vei fi transferat catre unul dintre cele mai mari centre comerciale din America Centrala - Albrook Mall, unde vei avea la dispozitie aproximativ 4 ore pentru cumparaturi.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 04
  PLAYA BONITA - PANAMA CITY, PANAMA - SAN JOSE, COSTA RICA - 25.07.2019
  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Ciudad de Panama. Zbor international Ciudad de Panama - San Jose. La sosire in San Jose vei fi intampinat de reprezentantul local, dupa care vei fi transferat la hotel.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 05
  SAN JOSE - POAS - LA PAZ - SAN JOSE - 26.07.2019
  Vei pleca intr-un tur in care, pentru a simti adevarata esenta a ceea ce inseamna Costa Rica, vei servi micul dejun la o cafenea locala si vei vizita o plantatie de cafea, unde vei afla cateva dintre secretele cafelei costaricane. Urmatoarea oprire va fi la Vulcanul Poas, unul din cei noua vulcani activi din Costa Rica. Vei mai vizita gradinile cascadelor La Paz, iar ghidul te va conduce la observatorul fluturilor, apoi la gradina pasarilor colibri. Vei vizita plantatia de cafea Doka, detinuta de Familia Vargas Ruiz inca din 1931; aici vei afla despre principalele procedee de cultivare si prelucrare a cafelei traditionale din Costa Rica.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 06
  SAN JOSE - TORTUGUERO - 27.07.2019
  Vei pleca spre Tortuguero, iar pe drum vei trece prin Parcul National Braulio si vei admira plantatii de cafea, ananas si banani. Vei ajunge la docuri de unde te vei imbarca pe o ambarcatiune ce te va transporta spre Tortuguero. Vei vizita Pueblo de Tortuguero, unde se gaseste Centrul de conservare al testoaselor cat si celebra plaja Tortuguero. Aflata la Marea Caraibilor si plaja are o lungime de 35.4 km iar in luna octombrie se estimeaza ca 3000-3500 de mici testoase incearca sa ajunga in mare. Desi plaja are o latime de numai 30-50 m acest drum dureaza circa 30 min timp in care sunt expuse atat pradatorilor terestri cat si pasarilor. Se estimeaza ca doar 1% din ele ajung cu bine la destinatie.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 07
  TORTUGUERO - 28.07.2019
  Vei naviga pe canalele Parcului National Tortuguero si vei avea ocazia sa descoperi diversitatea ecosistemelor de aici, numeroasele specii de pasari, crustacee, reptile si mamifere, intre care specii pe cale de disparitie precum lamantinul oriental sau pestele fosila Gaspar.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 08
  TORTUGUERO - ARENAL - 29.07.2019
  Transfer din Tortuguero catre Arenal. Vei calatori pe un traseu cu o durata de 2.5 ore, pe parcursul caruia vei observa plantatiile agricole de fructe tropicale (banane, ananas, papaya), iar daca este senin, poti vedea si craterul Vulcanului Arenal. Treci prin orasul La Fortuna, dupa care intri in Parcul National Arenal, renumit pentru izvoarele sale termale. Seara vei avea parte de o experienta inedita - vei face un tur de noapte in padurea tropicala. Vei ajunge in micutul orasel La Tigra, dupa care vei merge catre sanctuarul broastelor, dedicat unora dintre cele mai spectaculoase specii de amfibieni din lume, endemice in Costa Rica (broasca cu ochi rosii, broasca de sticla, broasca bou etc). Mai apoi vei lua cina in timp ce vei admira luminile Vaii San Carlos.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 09
  ARENAL - 30.07.2019
  Vei face o excursie in Parcul National Arenal Volcano, o oportunitate de a admira din apropiere maretia acestui vulcan. La poalele vulcanului se intinde frumosul lac Arenal, parte a parcului national. Vei face un tur plin de adrenalina in Parcul National al Vulcanului Arenal, tur ce combina plimbarea cu Sky Tram (telegondola) deasupra padurii tropicale, plimbare pe podurile suspendate (8 sectiuni de cabluri situate la inaltimi de peste 200 de metri deasupra solului) si trekking. Pe traseul de trekking (3.6 km) vei afla mai multe despre complexitatea ecosistemelor din Costa Rica si vei admira peisaje spectaculoase cu cascade si vegetatie luxurianta.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 10
  ARENAL - MANUEL ANTONIO - 31.07.2019
  Vei fi transferat din Arenal catre Manuel Antonio, traversand o zona deosebit de spectaculoasa. Vei face o plimbare cu barca pe Raul Grande de Tarcoles pana in inima teritoriului crocodililor. Este o inedita ocazie de a observa reptile cu dimensiuni impresionante in habitatul lor si pentru a admira diverse specii de pasari.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 11-12
  MANUEL ANTONIO - 01.08.2019 - 02.08.2019
  Vei petrece zile relaxante intr-una din cele mai frumoase regiuni din Costa Rica. Pe langa plaja si sporturi nautice, poti alege si alte activitati inedite cum ar fi o plimbare calare in padurea tropicala sau un spectaculos jungle crocodile safari, un tur adventure care te va purta pe Raul Grande de Tarcoles, pana in inima teritoriului crocodililor.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 13
  PLECARE DIN MANUEL ANTONIO - 03.08.2019
  Ti se va asigura transferul de la hotelul din Manuel Antonio, la aeroportul din San Jose.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 14
  SOSIRE IN BUCURESTI - 04.08.2019

Tarife & Cazare

Perioada calatoriei
Companie aeriana
Tarifare
Tarif
Locatie Hotel Tip camera Mese
Playa Bonita The Westin Playa Bonita 4* Deluxe Room Conform itinerar
Locatie Hotel Tip camera Mese
San Jose Bougainvillea 4* Standard Mountain View Room Conform itinerar
Locatie Hotel Tip camera Mese
Tortuguero Pachira Lodge lodge Standard Room Conform itinerar
Locatie Hotel Tip camera Mese
Arenal Arenal Springs 4* Junior Suite Conform itinerar
Locatie Hotel Tip camera Mese
Manuel Antonio Parador 4* Tropical Room Conform itinerar

Termene & conditii de plata:

Note:

Tarifele sunt exprimate in euro/ persoana /sejur, cazare in camera dubla

Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

Discounturi

Reducerile se calculeaza in functie de data plecarii astfel:

Rezervare peste 8 luni inainte - 5% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 7 luni inainte - 4% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 6 luni inainte - 3% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 5 luni inainte - 2% din tariful pachetului de vacanta

Reduceri dedicate membrilor Clubului

pentru membrii Silver: 2% din tariful total al pachetului

pentru membrii Gold: 3% din tariful total al pachetului

pentru membrii Platinum: 4% din tariful total al pachetului

Nota: Aceste discounturi nu se cumuleaza cu alte promotii speciale.

Orar zbor

Plecare Bucuresti 22.07.2019 ora 06:10; Sosire Frankfurt 22.07.2019 ora 07:40; Lufthansa; durata 2:30
Plecare Frankfurt 22.07.2019 ora 12:00; Sosire Panama City 22.07.2019 ora 16:40; Lufthansa; durata 11:40
Plecare Panama City 25.07.2019 ora 14:00; Sosire San Jose 25.07.2019 ora 14:15; Avianca; durata 1:15
Plecare San Jose 03.08.2019 ora 19:50; Sosire Frankfurt 04.08.2019 ora 15:10; Lufthansa; durata 11:20
Plecare Frankfurt 04.08.2019 ora 20:30; Sosire Bucuresti 04.08.2019 ora 23:45; Lufthansa; durata 2:15.
Solicita oferta
Discuta cu un specialist
Specialist Costa Rica

031.9998

office@eturia.ro