Grand tour of Central America - Octombrie 2014

Eturia iti propune o incursiune in cele mai importante tari ale Americii Centrale,on care vei vizita cele mai importante atractii turistice ale acestora: Ciudad de Mexico una dintre cele mai vaste si cosmopolite metropole ale lumii; Ciudad de Guatemala - capitala inconjurata pe toate laturile de munti si vulcani; Parcul National Tikal - unul dintre siturile arheologice majore ale civilizatiei maya; Lacul Atitlan - format prin colectarea apelor intr-o enorma caldare vulcanica acum aproximativ 84.000 de ani; Vulcanul Poas - ce are unul dintre cele mai mari cratere active din lume; Gradinile Cascadelor La Paz - un teritoriu ca de basm, o rezervatie naturala incarcata de exotism unde vei putea privi flora si fauna spectaculoase ale regiunii; Parcul National Arenal - ce include si vulcanul Arenal care erupe aproape zilnic, eruptii de mica intensitate; Parcul National Manuel Antonio - ce adopesteste o combinatie incantatoare de paduri topicale, plaje si recife de corali; Ciudad de Panama - oras modern si centru comercial care se intinde de-a lungul coastei Pacificului si care include si Canalul Panama, considerat a opta minune a lumii moderne.

Itinerar:

 • Ziua 01
  SOSIRE IN CIUDAD DE MEXICO
  La sosire pe aeroportul din Ciudad de Mexico vei fi intampinat ghidul local care va acorda asistenta, urmand transferul la hotel.
 • Ziua 02
  CIUDAD DE MEXICO
  Turul panoramic al orasului Ciudad de Mexico incepe in piata principala unde vei admira cateva constructii coloniale printre care Palatul National, Catedrala Metropolitana si alte cateva bijuterii arhitectonice si te vei plimba pe strazile principale. Traseul continua pe Paseo de la Reforma pentru a admira monumentele si cladirile din zona. Turul se va incheia cu vizita la Muzeul de Antropologie.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 03
  CIUDAD DE MEXICO - CIUDAD DE GUATEMALA - LACUL ATITLAN
  Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroport in Ciudad de Mexico. Zbor international Ciudad de Mexico - Ciudad de Guatemala.
  Regim mese - Pranz
 • Ziua 04
  LACUL ATITLAN

  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 05
  LACUL ATITLAN - ANTIGUA

  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 06
  ANTIGUA
  Astazi vei avea o zi libera in Antigua, care prin arhitectura sa coloniala este in sine ca un muzeu in aer liber; Parcul Central este inima orasului, iar fantana arteziana de aici este un loc popular de intalnire pentru locuitori.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 07
  ANTIGUA - TIKAL
  Transfer de la hotel din Antigua la aeroportul din Ciuda de Guatemala. Zbor intern Ciuda de Guatemala - Flores.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 08
  TIKAL - CIUDAD DE GUATEMALA
  Zbor intern Flores - Ciuda de Guatemala. In turul panoramic al orasului Ciudad de Guatemala vei cunoaste principalele atractii ale orasului: Piata Constitutiei, Palatul National, Catedrala, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias si monumentele si arhitectura din Sexta Avenida, Avenida de la Reforma, Avenida de las Americas, La Canada.
  Regim mese - Pranz
 • Ziua 09
  CIUDAD DE GUATEMALA - SAN SALVADOR
  Transfer de la hotel la aeroport in Ciudad de Guatemala. Zbor international Ciuda de Guatemala - El Salvador. La sosirea pe aeroportul din San Salvador vei fi transferat la hotel. Astazi vei explora capitala statului El Salvador - San Salvador. Printre altele vor putea fi admirate Catedrala Metropolitana, Teatrul National - cel mai vechi teatru din America Centrala. Reconstruit in mai multe randuri orasul este o imbinare placuta a diferitor stiluri arhitecturale.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 10
  SAN SALVADOR - MANAGUA - LEON
  Transfer de la hotel la aeroportul din San Salvador. Zbor international San Salvador - Managua. Vei fi transferat din Managua spre orasul León. Vei vizita orasul vechi Leon, in care vei afla lucruri interesante despre trecutul primei capitale din Nicaragua. De pe colina unde se gasea vechiul fort vei putea admira privelistea vulcanului Momotombo si a Lacului Xolotlan. Vei face un tur de oras in Leon, tur in care vei vizita catedrala orasului - La Asuncion, cea mai mare din America Centrala, care adaposteste mormantul poetului national si din turnul careia vei putea admira panorama superba a orasului. Vei merge la Casa Memoriala Ruben Dario si la Muzeul de Arta Ortiz Gurdian, ce expune o galerie impresionanta de picturi europene si latino-americane. Un aspect interesant in Leon sunt picturile murale de pe zidurile caselor, picturi cu tenta revolutionara realizate in timpul razboiului civil.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 11
  LEON - GRANADA
  Vei fi transferat din Leon la Granada. Vei vizita parcul national ce include un lac vulcanic cunoscut ca “Laguna Masaya”. In apropiere de intrarea in parc se afla muzeul, unde poate fi vazuta macheta parcului si picturi ale artistilor din Nicaragua care s-au inspirat din peisajele zonei. Vei continua vizita pana la craterul Santiago. Doar la 15 minute distanta de Parcul National, vei vizita o piata locala de mesterilor artizani locali. Vei face un tur de oras in Granada unde vei putea admira arhitectura coloniala a orasului ce contine elemente stilistice de influenta andaluza. Vei face o plimbare relaxanta cu barca pe Lacul Nicaragua. Pot fi admirate cateva din insulele formate din activitatea vulcanului Mombacho aflat in apropiere.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 12
  GRANADA - INSULA OMETEPE - GRANADA
  Dupa micul dejun, vei fi transferat in portul San Jorge pentru transferul cu feribotul catre Moyogalpa, oras aflat pe insula Ometepe (situata in mijlocul lacului Nicaragua). Vei vizita Insula Ometepe, situata in mijlocul Lacului Nicaragua. Vei vedea Vulcanul Concepción, inca in activitate, Muzeul de Arheologie El Ceibo, Rezervatia Naturala Charco Verde, unde te vei plimba prin padure si vei admira flora si fauna spectaculoasa iar la final vei admira si plaja Santo Domingo. Transfer cu feribotul din Insula Ometepe in Granada.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 13
  GRANADA - PENAS BLANCAS - ARENAL
  Astazi vei fi transferat la punctul de trecere a frontierei in Costa Rica, Penas Blancas. De aici vei fi preluat de reprezentantii din Costa Rica si transferat in Arenal.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 14
  ARENAL
  Vei face o excursie in Parcul National Arenal Volcano, o oportunitate de a admira din apropiere maretia acestui vulcan. La poalele vulcanului se intinde frumosul lac Arenal, parte a parcului national.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 15
  ARENAL - MANUEL ANTONIO
  Vei fi transferat din Arenal catre Manuel Antonio, traversand o zona deosebit de spectaculoasa.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 16
  MANUEL ANTONIO
  Vei face un tur in Parcul National Manuel Antonio in care vei trai experienta unica de a pasi doar cativa metri pentru a ajunge de pe plaja in jungla. Peisajele naturale includ mlastini, formatiuni de mangrove si lagune iar diversitatea floristica si faunistica este una remarcabila, cuprinzand 109 specii de mamifere si 184 de specii de pasari. Vei observa diverse specii de pasari si mamifere explorand potecile inguste ale junglei iar in final te vei relaxa pe una din cele mai frumoase plaje ale zonei - Panama Beach.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 17
  MANUEL ANTONIO - SAN JOSE
  Vei fi transferat din Manuel Antonio in San Jose. Vei participa la un spectaculos jungle crocodile safari de circa 2 ore. Turul adventure te va purta pe Raul Grande de Tarcoles pana in inima teritoriului crocodililor. Crocodile Safari este o inedita ocazie de a observa reptile cu dimensiuni impresionante in habitatul lor si pentru a admira diverse specii de pasari.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 18
  SAN JOSE

  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 19
  SAN JOSE - CIUDAD DE PANAMA
  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din San Jose. Zbor international San Jose - Ciudad de Panama. La sosire pe aeroportul din Ciudad de Panama, vei fi intampinat de reprezentantul local si transferat la hotel.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 20
  CIUDAD DE PANAMA
  Vei vizita situl Vechiului Oras, vei putea urca in turnul Catedralei Metropolitane, care ofera o panorama superba pentru fotografii. Ghidul va povesti evenimentele istorice care au marcat orasul si intreaga tara, in timp ce te vei plimba printre monumente inchinate francezilor pentru tentativa esuata de a construi Canalul Panama. Vei face o vizita la Muzeul Canalului Panama una dintre cele mai impresionante constructii ale lumii, care dezvaluie maestria ingineresca prin care s-a pus in opera legatura dintre cele doua oceane.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 21
  CIUDAD DE PANAMA
  Ziua de astazi o ai la dispozitie; poti explora pe cont propriu orasul, iti poti aloca timp pentru shopping sau poti alege un tur optional.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 22
  PLECARE DIN CIUDAD DE PANAMA
  Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Ciudad de Panama.
  Regim mese - Mic dejun
 • Ziua 23
  SOSIRE IN BUCURESTI

Optiune CONFORT

Categoria cazarilor Confort inglobeaza hoteluri cu un standard ridicat, care ofera o gama larga de facilitati si servicii (4* si boutique)

Locatie Hotel   Tip camera Mese
Ciudad de Mexico Nh Centro Historico 4* Standard Room vezi itinerar
Lacul Atitlan Dos Mundos 4* Standard Room vezi itinerar
Antigua Meson De Maria 4* Standard Room vezi itinerar
Tikal Villa Maya 3* Standard Room vezi itinerar
Ciudad de Guatemala Biltmore Express 4* Standard Room vezi itinerar
San Salvador Crowne Plaza San Salvador 4* Standard Room vezi itinerar
Leon El Convento 3* Standard Room vezi itinerar
Granada Plaza Colon 4* Standard Room vezi itinerar
Arenal Los Lagos 4* Superior Room vezi itinerar
Manuel Antonio Parador 4* Garden View Room vezi itinerar
San Jose Barcelo Palacio 4* Standard Room vezi itinerar
Ciudad de Panama The Saba By Hospitality 4* Standard Room vezi itinerar

Termene & conditii de plata:

Note:

Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur, cazare in camera dubla

Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

Discounturi

Reducerile se calculeaza in functie de data plecarii astfel:

Rezervare peste 8 luni inainte - 5% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 7 luni inainte - 4% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 6 luni inainte - 3% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 5 luni inainte - 2% din tariful pachetului de vacanta

Reduceri dedicate membrilor Clubului

pentru membrii Silver: 2% din tariful total al pachetului

pentru membrii Gold: 3% din tariful total al pachetului

pentru membrii Platinum: 4% din tariful total al pachetului

Nota: Aceste discounturi nu se cumuleaza cu alte promotii speciale.

Orar zbor

Plecare Bucuresti 24.10.2014, ora 07:10; Sosire Amsterdam 24.10.2014, ora 09:00; KLM, durata 2:50;
Plecare Amsterdam 24.10.2014, ora 14:30; Sosire Mexic City 24.10.2014, ora 18:50, KLM, durata 11:20;
Plecare Ciudad de Mexico 26.10.2014, ora 09:32; Sosire Guatemala City 26.10.2014, ora 11:35, AeroMexico, durata 1:03;
Plecare Guatemala City 01.11.2014, ora 07:05; Sosire San Salvador, 01.11.2014 ora 07:50, Avianca, durata 1:26;
Plecare San Salvador 02.11.2014, ora 08:42; Sosire Managua 02.11.2014, ora 09:37, Taca Airlines, durata 1:05;
Plecare San Jose 11.11.2014, ora 15:21; Sosire Panama City 11.11.2014, ora 17:36, Copa Airlines, durata 2:15;
Plecare Panama City 14.11.2014, ora 18:55; Sosire Amsterdam 15.11.2014, ora 11:00, KLM, durata 9:05;
Plecare Amsterdam 15.11.2014, ora 13:00; Sosire Bucuresti 15.11.2014, ora 16:45, KLM, durata 2:45.
Solicita oferta
Discuta cu un specialist
Specialist Costa Rica

RALUCA

031.9998

office@eturia.ro