Paste - Best of Central America

Eturia va propune o incursiune in cinci dintre cele mai interesante tari ale Americii Centrale - Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras si El Salvador, destinatii fermecatoare in care veti vizita cele mai renumite atractii turistice: orasul Panama City si Canalul Panama, Vulcanul Poas, cu unul dintre cele mai mari cratere active din lume; Parcurile Nationale Arenal si Tortuguero, orasele coloniale Granada, Leon, San Salvador, Tegucigalpa, vestigiile maya de la Tazumal, Copan si San Andreas si multe alte obiective naturale impresionante.

Itinerar:

 • Ziua 01
  SOSIRE IN PANAMA CITY
  Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.
 • Ziua 02
  PANAMA CITY - SAN JOSE

  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 03
  SAN JOSE - POAS - LA PAZ - SAN JOSE

  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 04
  SAN JOSE - TORTUGUERO
  Vei pleca spre Tortuguero, iar pe drum vei trece prin Parcul National Braulio si vei admira plantatii de cafea, ananas si banani. Vei ajunge la docuri de unde te vei imbarca pe o ambarcatiune ce te va transporta spre Tortuguero.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 • Ziua 05
  TORTUGUERO - GUÁPILES - SARAPIQUI - LA FORTUNA - ARENAL

  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 06
  ARENAL - RINCON DE LA VIEJA
  Vei face o excursie in Parcul National Arenal Volcano, o oportunitate de a admira din apropiere maretia acestui vulcan. La poalele vulcanului se intinde frumosul lac Arenal, parte a parcului national. Vei fi transferat catre regiunea Guanacaste, in Rincon de la Vieja, unde te vei caza la hotel, si poti beneficia de apele termale si impachetari cu namol.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 07
  RINCÓN DE LA VIEJA - PEÑAS BLANCAS - SAN JORGE - INSULA OMETEPE
  Vei face o plimbare prin padurea tropicala uscata (aprox 1,5 hr), dupa care vei fi transferat la punctul de trecere a frontierei cu Nicaragua - orasul Peñas Blancas, de unde vei fi preluat de reprezentantii locali si transferat catre San Jorge. Vei calatori cu feribotul din portul San Jorge catre Moyogalpa, oras aflat pe insula Ometepe. Vei vizita Insula Ometepe, situata in mijlocul Lacului Nicaragua. Vei vedea Vulcanul Concepción, inca in activitate, Muzeul de Arheologie El Ceibo, Rezervatia Naturala Charco Verde, unde te vei plimba prin padure si vei admira flora si fauna spectaculoasa iar la final vei admira si plaja Santo Domingo.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 08
  INSULA OMETEPE - SAN JORGE - MASAYA - GRANADA
  Vei calatori cu feribotul catre orasul San Jorge si mai departe catre Parcul National al Vulcanului Masaya. Aici vei avea ocazia sa vizitezi muzeul, unde vei vedea macheta parcului si picturi cu artisti din Nicaragua care au legatura cu istoria vulcanului. Vei afla mai multe informatii despre placile tectonice, regiunile vulcanice ale planetei si despre fauna si flora acestei regiuni. Vei continua apoi vizita pana la craterul Santiago si vei vizita Piata de artizanat Masaya. Vei fi transferat apoi in Granada unde vei face un tur pietonal al orasului, cel mai vechi de pe continentul american, fondat in anul 1524 de conquistadorul Francisco Hernández de Córdoba. Vei admira Casa de los Leones, Catedrala si Manastirea San Francisco, ce gazduieste un muzeu foarte interesant ce expune o vasta colectie de artefacte pre columbiene.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 09
  GRANADA - LAGUNA DE APOYO - MANAGUA - LEON
  Vei pleca spre Leon, iar pe traseu te opreti la Laguna de Apoyo, pentru relaxare si inot.
  Laguna de Apoyo este un urias lac vulcanic in forma de inima, si ofera o priveliste splendida, intre dealurile impadurite, iar intr-o parte se vede vulcanul Mombacho. Ai timp liber aici pentru relaxare, pentru a face baie in laguna si a servi pranzul.
  Mai apoi vei calatori spre capitala tarii - orasul Managua, unde vei face un tur de oras.
  In Managua vei ajunge la Loma de Tiscapa, un mic deal vulcanic unde se afla vestigiile fostului Palat Prezidential si Muzeul Palatului National. Aici vei afla informatii despre istoria statului Nicaragua si vei avea o vedere panoramica minunata asupra orasului.
  Mai apoi vei fi transferat catre orasul Leon unde, inainte de a te caza, vei face un tur pe jos al orasului. Intemeiat de Francisco Hernández de Córdoba in 1524 la circa 30 km fata de actuala asezare, orasul a fost abandonat in 1610 din motive necunoscute. Un aspect interesant este reprezentat de picturile murale de pe numeroase ziduri, picturi cu tenta revolutionara realizate in timpul razboiului civil.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 10
  LEON - EL GUASAULE - TEGUCIGALPA
  Vei fi transferat catre capitala statului Honduras -Tegucigalpa, iar pe traseu te vei opri pentru o vizita la o fabrica de rom in Chichigalpa. Vei traversa granita cu Hoduras pe la El Guasaule. Dupa ce vei ajunge in Tegucigalpa, vei face un tur de oras in care vei vizita principalele sale atractii turistice. Situat in valea cu acelasi nume, Tegucigalpa este capitala statului Honduras si cel mai mare oras al tarii. Fondat in 1578 de colonistii spanioli, pastreaza mai multe muzee si biserici in centrul sau colonial, inclusiv cea mai mare catedrala din tara, un venerat loc de pelerinaj.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 11
  TEGUCIGALPA - TAULABE - PULHAPANZAK - LACUL YOJOA
  Vei fi transferat catre Lacul Yojoa, iar pe traseu vei vizita Pesterile Taulabé, sapate in calcar cretacic dupa care vei admira spectaculoasele Cascade Pulhapanzak, de pe raul Blanco, cu o inaltime de 42 de metri si in spatele carora exista o pestera in care te poti plimba. Vei vedea si Lacul Yojoa, cel mai mare lac al Hondurasului, de origine vulcanica.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 12
  LACUL YOJOA - SAN PEDRO SULA - COPAN
  Vei fi transferat catre Copan, iar pe traseu vei face un tur panoramic al orasului San Pedro Sula, centrul economic al tarii, al doilea oras ca marime dupa capitala. Orasul se intinde in fertila Valle de Sula, la poalele muntilor Merendon, la distanta de o ora de coasta. Este considerat cel mai violent oras din lume, criminalitatea fiind provocata de conflictele generate de traficul de droguri, iar majoritatea crimelor nu sunt rezolvate. Vei vizita Macaw Mountain Bird Park & Nature Reserve, un parc special amenajat si dedicat ocrotirii pasarilor tropicale. Vei putea face un tur al acestui parc; aici vei putea vedea si interactiona cu papagalii Macaw.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 13
  COPAN - EL FLORIDO - ANGUIATU - SANTA ANA - TAZUMAL - CERRO VERDE - COATEPEQUE - SAN SALVADOR
  Astazi vei fi transferat catre El Florido unde vei traversa granita in Guatemala, acesta fiind traseul cel mai scurt. Apoi la Anguiatu, vei trece granita cu El Salvador. De la Anguiatu vei calatori spre orasul Santa Ana, faimos pentru catedrala si pentru teatrul sau iar mai apoi vei vizita situl arheologic Tazumal, cea mai veche asezare de pe teritoriul tarii, un sit maya descoperit in anii ’50 si unde au fost gasite unele dintre cele mai vechi artefacte metalice. Vei continua catre Parcul National Vulcanul Cerro Verde unde vei avea posibilitatea sa te plimbi si sa admiri panorama vulcanilor Izalco si Santa Ana dar si a Lacului Coatepeque, format intr-o caldera vulcanica.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 14
  SAN SALVADOR - SAN ANDREAS - JOYA DE CEREN - PANAMA CITY
  Astazi vei explora capitala statului El Salvador - San Salvador. Printre altele vor putea fi admirate Catedrala Metropolitana, Teatrul National - cel mai vechi teatru din America Centrala. Reconstruit in mai multe randuri orasul este o imbinare placuta a diferitor stiluri arhitecturale. Vei vizita Parcul Arheologic San Andreas, fosta capitala maya si centru de putere al Vaii Zapotitan. Vei admira vestigiile istorice si vei vizita muzeul sitului. De asemenea vei putea afla mai multe despre procesul traditional de colorare cu indigo utlizat de artizanii locali. Vei vizita situl arheologic precolumbian Joya de Ceren, listat in patrimoniul mondial UNESCO din anul 1993. Acesta este de fapt un sat maias acoperit in intregime de cenusa vulcanica si extrem de bine conservat. Transfer de la hotel la aeroportul din San Salvador. Zbor international San Salvador - Ciudad de Panama.
  Regim mese - Mic dejun, Cina
 • Ziua 15
  PANAMA CITY

 • Ziua 16
  PANAMA CITY
  Vei face un tur al capitalei panameze. Vei vizita orasul vechi, cartierul San Felipe si te vei plimba de-a lungul Pietei Independentei pentru a admira Catedrala Metropolitana, Plaza de Bolivar, Biserica San Francisco de Assisi si Teatrul National.
  Regim mese - Mic dejun, Pranz
 • Ziua 17
  SOSIRE IN BUCURESTI

Termene & conditii de plata:

Note:

Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur, cazare in camera dubla

Plata se face in euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).

Variantele de cazare propuse sunt orientative, in cazul indisponibilitatii acestora la momentul rezervarii, va vom oferi alternative similare.

Discounturi

Reducerile se calculeaza in functie de data plecarii astfel:

Rezervare peste 8 luni inainte - 5% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 7 luni inainte - 4% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 6 luni inainte - 3% din tariful pachetului de vacanta

Rezervare cu 5 luni inainte - 2% din tariful pachetului de vacanta

Reduceri dedicate membrilor Clubului

pentru membrii Silver: 2% din tariful total al pachetului

pentru membrii Gold: 3% din tariful total al pachetului

pentru membrii Platinum: 4% din tariful total al pachetului

Nota: Aceste discounturi nu se cumuleaza cu alte promotii speciale.

Orar zbor

Plecare Bucuresti, 23.04.2016, ora 07:10; Sosire Paris, 23.04.2016, ora 09:20, Air France, durata 03:10
Plecare Paris, 23.04.2016, ora 13:50; Sosire Panama City, 23.04.2016, ora 17:45, Air France, durata 10:55
Plecare Panama City, 24.04.2016, ora 16:25; Sosire San Jose, 24.04.2016, ora 16:50, Avianca, durata 01:25
Plecare San Salvador, 06.05.2016, ora 20:05; Sosire Panama City, 06.05.2016, ora 23:05, Avianca, durata 02:00
Plecare Panama City, 08.05.2016, ora 21:00; Sosire Paris, 09.05.2016, ora 14:15, Air France, durata 10:15
Plecare Paris, 09.05.2016, ora 15:30; Sosire Bucuresti, 09.05.2016, ora 19:20, Air France, durata 02:50
Solicita oferta
Discuta cu un specialist
Specialist Costa Rica

031.9998

office@eturia.ro